martes, 10 de marzo de 2009

“Celebrem” el Dia de la Dona

Donat que celebrem estos dies el Dia de la Dona Treballadora caldria saber en quina situació estan a Alboraia les dones afectades per l'atur. Les xifres totals d'atur en gener de 2009 diuen que a Alboraia hi ha registrades 1.254 persones, y el sector on més atur registrem és el de serveis, amb més de 800 persones. Les més afectades son les dones, 714 la majoria d'elles d'entre 25 i 45 anys, l'edat en què, normalment, les càrregues familiars son més importants. A la llum d'aquestes dades, ¿què fa l'equip de govern municipal? Que sapiem, res.
--------------------------------------------------------------
Les dones son les més afectades per l’atur
--------------------------------------------------------------
Cap mesura especial s'ha dut al Ple o a les comissions informatives recents per ajudar les dones, entre altres raons per que en aquest Ple de febrer tampoc han estat presentats els pressupostos com ens prometia l'equip de govern. Un equip especialiste en vendre fum. Un exemple és el tancament de l'Oficina Habitem famosa on es venia als joves la pròxima construcció de pisos de protecció oficial dels que ni tan sols tenim el sol disponible per poder-los ubicar.

També tenim un flamant director de grans projectes, sense projectes que dirigir per falta de diners, amb un flamant sou equivalent a quasi tres sous modestos, com els de les persones que han estat acomiadades recentment que atenien serveis com el telèfon 010 d'emergències 24 hores, que ara torna a l'horari d'oficina.
--------------------------------------------------------------
L'Alcalde contínua apostant i invertint en autobombo i venda de fum
--------------------------------------------------------------
A més, recentment es contractà un director (ex regidor del PP, clar) per al projecte de la ràdio local, un instrument segurament imprescindible per poder seguir amb l'autobombo i la venta de fum. Aquest nou projecte ha requerit algunes inversions i l’ocupació dels espais de Cultura i Promoció del Valencià, que pràcticament han desaparegut.

Mentres tant, estan reduint-se fortament tota classe de programes no soles culturals, sinó educatius o de Benestar Social, però els contractats “a dit” (de lliure designació) continuen al seu lloc, malgrat el compromís davant del Ple de l'alcalde de prescindir d’ells (segurament per innecessaris) A més, no es presenta un pla de regulació de l'ocupació als sindicats i es preten que ells mateixos els que indiquen quins llocs “sobren“ a l'ajuntament, és a dir, que senyalen amb el dit companys i companyes que deuen quedar-se sense feina.

Així les coses, des del Grup Municipal Socialista no veiem que s'estiguen utilitzant els criteris adequats per afrontar la particular crisi de l'Ajuntament d'Alboraia. Crisi que, segons certifiquen tots els informes dels tècnics especialistes, és producte de la mala gestió que ha dut en davant els últims anys un govern municipal que s'ha gastat, i encara es gasta, els diners que no tenia adés ni té ara, en coses que reconeix que eren absolutament innecessàries (però molt rendibles electoralment) o no eren de la seua competència, o son de finançament impossible, etc.
--------------------------------------------------------------
Desde el PSOE, els socialistes exigim que els fons de Zapatero afavorisquen l'ocupació local
--------------------------------------------------------------
Esta gestió, que ha comptat amb la constant oposició raonada i justificada del Grup Municipal Socialista, té com a conseqüència una crisi que es pretén resoldre amb mesures de gran duresa que aplicades de manera indiscriminada, colpegen amb més força als més dèbils social i econòmicament, un sector de la societat on ser dona ho fa tot encara més difícil, com ens indiquen les dades d’atur.

Font: El Periòdic d'Alboraya, març. Grup Municipal Socialista

0 comentarios: