viernes, 29 de enero de 2010

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA "NO A LA DEPURADORA EN CARPESA"

QUEDEN POSPOSADES LES REUNIONS GENERALS EN LES ALCALDIES DE CARPESA I BONREPÒS I MIRAMBELL AL DIMECRES, 3 DE FEBRER, A LES 20H.

Perdoneu les molèsties.

La Plataforma

ES CONVOCA REUNIÓ GENERAL PER AL PRÒXIM DIMARTS 2 DE FEBRER A LES 20H, EN ELS AJUNTAMENTS DE CARPESA I BONREPÒS I MIRAMBELL!!

La plataforma cívica “No a la depuradora en Carpesa” formada per veïns de Carpesa, Bonrepòs i Mirambell, i uns altres pobles de l’Horta Nord, vol manifestar la seua satisfacció continguda davant l’anunci publicat el 26/01/10 per part de l’Ajuntament de València en nota de premsa sobre el canvi d’ubicació de l’EDAR del Palmaret.

I diem continguda perquè creem que el tema no estarà definitivament tancat fins que no es revoque l’acord en el ple de l’Ajuntament de València, es revise el PGOU i es retire la reserva de sòl que existix sobre este tros d’horta protegit, així com la resolució de la Conselleria.

Volem donar les gràcies més efusives a tots els veïns i associacions que han secundat la protesta amb més de dos mil al•legacions, perquè el mèrit és d’ells i només d’ells, i hem demostrat entre tots que units i deixant de banda els colors polítics podem fer moltes coses.

Sobre les informacions aparegudes durant estos dies en alguns mitjans de comunicació en les que qualifiquen directa o indirectament els habitants dels pobles afectats d’insolidaris o de ser mals veïns volem manifestar que estes informacions no poden ser fruit més que del desconeixement més absolut de la realitat que ens envolta.

Ni els veïns ni la plataforma estan en contra de les depuradores, sinó de la seua excesiva grandària, de la ubicació en sòl protegit d’horta en plena producció, amb perill contrastat d’inundacions i a escassos metres d’alqueries habitades, nuclis urbans i col•legis. En el cas d’esta zona el tema s’agreuja per la presència de vàries indústries que ja produïxen olors i malestar en els veïns.

Creem que la solució pot passar per construir depuradores soterrades i d’un menor volum que minimitzen el seu efecte sobre la població i el medi ambient que, si açò resulta més car, és deure dels governants fer ús dels diners públics per a solucionar els problemes dels ciutadans i millorar la seua qualitat de vida i no malgastar-los en unes altres actuacions públiques de dubtosa utilitat per a major glòria de la classe política siga ésta del color que siga.

Per últim volem deixar constància que esta plataforma veïnal estarà a l’aguait per a que l’EDAR es construïsca en el lloc adient, és a dir, lluny dels nuclis urbans de l’horta i sobre terreny no protegit ni problemàtic, recolzant en tot moment els possibles pobles afectats.

0 comentarios: