martes, 2 de febrero de 2010

L'AJUNTAMENT EN FASE DE DESMANTELLAMENT i damunt els tributs locals apujant

Portem ja mitja legislatura i encara no s'ha pogut "reorganitzar" l'ajuntament a gust del senyor alcalde. Eixe nou organigrama que diuen que ens cal, amagava la necessitat de reducció de plantilla i una organització de tipus empresarial que pressuposa la privatització, segons ells "externalització", de molts serveis per poder "estalviar". És raonable voler estalviar, però ens preguntem si realment estalviem o "paguem doble" a més de perdre qualitat de servei.

L'alcalde no pot mantindre aquest ritme de gastos i per això practica la fugida “cap avant”. Apujar l'IBI amb nocturnitat i “alevosía”, excusant-se en el “CATASTRAZO”, que ell mateix manà revisar.

Realment estalviem o… paguem doble?

Si fem un repàs de com estan les coses al començament de 2010 ens adonem que en compte de millorar anem enrere.

En EDUCACIÓ: es mantenen els obstacles generats per una gestió errònia des del principi en assumptes com la construcció del nou col.legi Ausias March. L'escoleta municipal ha hagut de ser externalitzada i com el PP des de la Conselleria rebaixa i retrasa les ajudes, els pares, que no l'ajuntament, tindràn que tornar a intervindre si no volem que s'afone la cooperativa de mestres que han fet l'esforç de quedar-se la concessió.

De les ajudes a llibres ja ni ens recordem i les diferents beques queden per a les famílies en situació pràcticament d'emergència social. El PP incumplix, com sempre, les promeses. “si te he visto no me acuerdo”.

Apujar el IBI amb el CATASTRAZO no es la solució

L'Escola d'Adults, desprès de ser desmantellada, ha de tornar al punt de partida si volem firmar un conveni amb la Conselleria que garantisca el finançament i la continuïtat d'una institució imprescindible des de sempre i ara més que mai.

La BIBLIOTECA: està sense personal suficient per atendre-la, està mes tancada que overta, i quan s’obri, no es pot consultar internet o traure llibres. Tant de personal en altres àrees i ací ¿que? ¿Tan dificil es mantindre un servei digne?
Les activitats CULTURALS: estan baix mínims i la Casa de Cultura s'ha convertit en la seu d'una ràdio que devora el pressupost cultural amb fins propagandístics a favor del PP.

Els ESPORTS: han passat de ser objectiu primer a activitat de luxe, on els clubs han de pagar, fins i tot, per unes pistes que son del poble des de fa anys; mentres el pavellò cobert román tancat pels matins "per falta d'una empresa que vullga fer-se'n càrrec".

En SERVEIS SOCIALS es contracta una empresa per fer la feina de la tècnic en drogodependències, i coordinadora del servei, despedida, i ens diuen que ens costarà la meitat, però no compten que han hagut de contractar una nova coordinadora que cobrarà el mateix que cobrava la tècnic, i a més a més el servei serà, almenys, "diferent", que vol dir a pitjor, clar. La tècnic anterior havia aconseguit controlar socialment a Alboraia un món tan difícil com el dels drogodepenents; ara que cal començar des de zero, vorem si no reviscolen vells problemes.

La política de gestió de personal no pot ser pitjor

I tot això mentres paguem sumes importants cada any per acomiadaments improcedents i l'amenaça segueix, donat que la política de gestió de personal, per culpa de l’amiguisme, no pot ser pitjor. El PP continua fent de les seves: despedix personal amb l'excusa de estalviar i passa la feina a empreses amigues que li costen més diners al poble d’Alboraia. El forat del deute municipal es cada dia mes gran i els serveis pitjors pero al PP no li preocupa: ¡¡ gastem, gastem, que ja pagaràn els veïns en més tributs¡¡

Font: Grup Municipal Socialista. El Periòdic d'Alboraia, gener 2010.


0 comentarios: