martes, 16 de septiembre de 2008

Davant del pròxim congrés del PSPV

El funcionament i l'organització d'este partit demostra, després dels “0” èxits aconseguits en els últims anys, que necessitem una transformació de l'organització, de l'estructura interna, del discurs, del missatge electoral, i no tant de l'ideari profund que ens definix com a socialistes valencians.
Este partit necessita transmetre als ciutadans la seguretat que es pot governar d'una altra manera i la necessitat que eixe canvi es produïsca.
Però el primer canvi s'ha de produir de forma interna comptant amb els militants.
Necessitem una nova direcció política que es preocupe dels militants, de les agrupacions, que done major suport i ajuda als grups municipals per a aplicar i difondre les polítiques que els socialistes, com a tals, podem i hem d'impulsar.
Hem d'actualitzar el nostre discurs i els nostres objectius adaptant-nos a les noves necessitats de les ciutadanes i ciutadans valencians del segle XXI.
El nostre objectiu, els destinataris del nostre nou llenguatge, han de ser sobretot les noves generacions, les que han sentit parlar de la transició tan sols en els llibres d'història o en la televisió. A ells i elles no els servixen els enfrontaments estèrils.
Els jóvens que volen involucrar-se en la vida política del nostre país necessiten VEURE'NS utilitzar la moderació i el diàleg. Esta és la clau perquè el nostre missatge de progrés i igualtat real arribe a tota la ciutadania.
Els ciutadans NO entenen les nostres disputes internes contínues. Els militants han de comprovar que no estan inscrits en un simple club privat. Han d'experimentar que realment açò és un partit polític, que les nostres discussions tenen com a centre el debat polític que busca el benefici de tota la ciutadania sense exclusions. Un partit polític que discutix i explica clarament com ha d'aplicar-se la política socialista, quals són els seus reptes, els seus objectius i cóm podem, entre tots, aconseguir-los.
El nostre partit, des dels nostres militants als nostres líders, ha de tindre voluntat de governar.
Els líders que NO volem són els que pareixen tindre com a únic objectiu controlar el partit. NO volem entre les nostres files a aquells que preferixen assegurar-se un mitjà de subsistència dins de la política a costa d'un fracàs en la transmissió del nostre missatge polític a tota la societat, i ja còmodament instal·lats al si del nostre partit, preferixen esperar temps millors sense arriscar la seua butaca.
Som d'esquerres i hem d'oferir a la societat valenciana una nova manera de ser d'esquerres. Ser d'esquerres és ser modern, ser progressista, ser innovador, potenciar els drets dels ciutadans amb els nous mitjans de què disposem sense perdre de vista el vell objectiu d'aconseguir la igualtat d'oportunitats que sempre va animar als socialistes de totes les èpoques.
L'esquerra no té sentit si no va unida a la idea de progrés i canvi social.
D'este congrés ha d'eixir un partit socialista fort, amb una organització forta, que sàpia transmetre a tots, els militants i la ciutadania, que coneixem millor la nostra societat i que podem representar les seues aspiracions. Hem d'aconseguir governar SENSE excuses, hem de resoldre els problemes i aconseguir els desitjos d'igualtat i justícia social que ens demanden la immensa majoria dels ciutadans.
I per a això ens necessitem tots i totes.
La capgirada que necessita este partit està assegurada si “ESTIREM TOTS” com diu el clàssic, però només si aconseguim fer-ho en la mateixa direcció.
No podem dir que ho haja fet com cal la direcció anterior del nostre partit. Per altra banda la seua ingerència poc encertada en les agrupacions locals i en particular en la meua, ha sigut totalment contraproduent per a aconseguir eixe objetiu d’unificació de forces.Però com he dit abans totes i tots els militants desitgem que les coses es facen d'una altra manera. I estic convençut que finalment ho anem a aconseguir.

En castellá: Ante el próximo congreso del PSPV

0 comentarios: