martes, 19 de mayo de 2009

La prioritat del PSPV-PSOE és defendre el llocs de treball a Alboraia

Pel que fa al pressupost, després d’haver segut l’ajuntament més ric de la contornada, resulta que cal retallar gastos perquè devem més que divisem als bancs (14 milions d'euros) i a les empreses i autònoms (4 milions d'euros sense pressupostar, entre altres deutes)i això sense comptar amb el metro. Com a conseqüència l'equip de govern, amb l'alcalde al cap, d’on retallen gasto?
En educació es retalla fins i tot el manteniment de les escoles i l’objetiu es desfer-se de l'escola d'adults. Enguany no tindrem ajudes per a llibres o beques escolars, etc.
Retallen en serveis socials, no soles estalviant en conceptes de gasto corrent sinó també en els programes socials (fins a 300.000 euros respecte 2007). Sóles l'ajuda d'emergència augmenta en 38.000 euros i no està clar que tinga encara suficient dotació. A més, no hi haurà subvenció del bonometro per als juvilats.
Retallen en esport fins deixar-lo en les últimes, se cobra cànon per l'us de les instal.lacions municipals als clubs, però per exemple, se subvenciona el nou centre esportiu de la Patacona degut al contracte amb l'empresa concessionària.
Cultura es queda baix mínims, no tindrem quasi res de teatre, cine soles infantil, s'acabat del tot el foment del valencià …
Retalla en personal de l'ajuntament. Desprès d'augmentar-lo desmesuradament els últims anys, (125 en 1999, 362 en 2003, 292 en 2007, 275 en 2008) -cosa que li ha vingut molt bé al partit governant per fidelitzar el vot de moltes famílies- ara els cal fer una reducció a nivells més suportables econòmicament i aprofiten per desfer-se de personal preferiblement que no siga “de la corda” del seu partit.
A pesar de tot, l'alcalde estrenarà pròximament un flamant despatx a Comte de Zanoguera, generant un gasto, segurament “imprescindible” en estos moments. També conservarà la majoria dels assessors y crearà una ràdio per poder compensar els retalls en propaganda que adés es feia disfressada d'informació als veïns, i traurà 15 periòdics a l'any on continuaran sense tindre veu les associacions, com fins ara.

Y qué fa el PSPV-PSOE?

Defendre, fins l’últim minut, els llocs de treball a les empresses del poble i a l’ajuntament.
Vam demanar a l'alcalde que es comprometera davant del ple, a incloure les propostes del PSOE per acollir-se al decret de Zapatero (Reial Decret Llei 5/2009) que facilita als ajuntaments massa endeutats pagar a empreses i autònoms.
Pe que fa al Pla d'Ocupació: Vam exigir a l'alcalde el compromís d'incloure en tots els plecs de contractació de serveis, la subrogació a las empreses del personal afectat. Vam demanar el compromís de l'equip de govern per a l'estudi i adequació de tots els llocs de treball que s'han tractat en les meses de negociació i fer efectiu ja l'acord amb els sindicats de realitzar la classificació, descripció de funcions i valoració de tots els llocs inclosos en la RPT definitiva.
L'alcalde va dir SI i vam votar abstenció. En l'aprovació definitiva veurem si ha complit o no i votarem en conseqüència.

Font: El Periòdic d'Alboraya, Maig 2009. Grup Municipal Socialista
alboraia@pspv-psoe.net

1 comentarios:

Pere dijo...

Desde luego esto es un grupo municipal que se interesa por l@s ciudadan@s y por sus problemas, y no los otros que teneis que solo se preocupan de su bolsillo.
¿trabajan? alguna vez