sábado, 24 de mayo de 2008

El grup de dones de l'agrupació del PSPV-PSOE d'Alboraia apoya las políticas de igualdad

Intervenciones en la asamblea local del PSPV-PSOE Alboraia
Intervenciones en la asamblea local en el punto
Debate y Votación de la gestión de los órgans federales, que pueden leerse sin interrupciones.

El grup de dones de l'agrupació d'Alboraia defiende en su asamblea la gestión de los órganos federales del PSOE en lo referido a las políticas de igualdad.

“El pensamiento conservador reconoce la igualdad como derecho formal, pero es una igualdad esencial y ahistórica. Desde esta posición, los condicionamientos sociales y las realidades económicas no intervienen en el éxito o el fracaso; es sólo una responsabilidad individual”

Esta afirmació, que es recull a la ponencia marc que avuí debatrem, implica el que és característic del pensament conservador actual, no tenir en compte els antecedents històrics que dónen com a resultat les realitats presents.

Els conservadors no prenen en consideració la secular discriminació que hem patit les dones des del mateix oritge de la civilització occidental, fa no més uns 3000 anys.
Pretenen que les dones actuals pugam combatre, amb les úniques forces individuals, eixos 3000 anys de pensament que s’ha trasmés de generació en generació, que està profundament arralat en les costums i la quotidianitat de tots i totes, i que otorga a les dones un paper básicament responsable de la vida familiar, a més del més perniciós i endarrerit pensament que redueix el paper social de les dones a funcions esencialment sexuals o reproductores.

Com diu expresament la ponència Marc:
Esta posición está completamente alejada de la realidad y NO se marca como objetivo TRASFORMARLA.
Para el pensamiento socialista es esencial el papel trasformador de la política y el nuevo papel de las mujeres en la sociedad NECESITA de una serie de cambios sociales y políticos PROFUNDOS para su plena realización.

Crec que en esta agrupació ens hem de declarar de manera entusiasta favorables a eixos plantejaments, que ja s’han mostrat clarament davant el conjunt de la societat en la voluntad ferma de canvi del nostre partit i del govern socialista y que ara
cal desenvolupar encara més profundament, per a conseguir que en unes poques generacions més, es faça realitat d’una vegada per sempre, eixe horitzó d’igualdat pel qual començàren a lluitar ja fa dos segles les nostres avantpassades, les primeres feministes.

Eixa realitat d’igualdat soles serà possible des d’una acció decidida, com la que està portant endavant el partit socialiste, que te en compte d’on partim a més d’on estem i on volem arribar.

En la nostra agrupació, com sabeu, hem encetat un camí de major participació de les dones en la vida política del nostre partit i del nostre poble mitjançant un grup de dones, que des de la seua realitat de dones, tarcte els problemas reals d’igualdat amb els que ens trobem dins i fora del partit i actue per a corregir-los, en sintonía amb l’esperit de la lluita activa per la igualdat a la que des del partit i des del govern, ens hem compromés els socialistes.
Cal entendre que treballar per la igualdat, amb un compromís més intens des d’aquestos grups de dones, no és fomentar de cap manera la discriminació dels nostres companys, com no és tampoc discriminartòria l’aplicació de mesures correctores que faciliten l’accés de les dones a llocs de responsabilitat en qualsevol àmbit públic o privat, (com inclús alguns companys i companyes han arribat a afirmar) sinò, ben al contrari, és propiciar la superació de dificultats seculars per poder treballar realment colze a colze amb els nostres companys amb plena igualdat de drets,
però també amb plena igualdat de responsabilitats i compromís amb la societat i amb el nostre partit, com ha entés i impulsat de manera ferma i decidida el nostre secretari general i president del govern Jose Luís Rodríguez Zapatero.
Per tot el que he exposat, crec que hem de votar a favor de la gestió.
Ana Bru

0 comentarios: