jueves, 25 de octubre de 2007

Pleno Municipal (25-10-07)

En el Pleno Ordinario del 25-10-07 el grupo municipal socialista presentó la siguiente moción, que fue aprobada por unanimidad:

El Grup Municipal Socialista, como millor procedisca al Ple de L’Ajuntament presenta la següent

MOCIÓ

Fa unes setmanes, es va celebrar el cinquanta aniversari de la Riuada del Carraixet, que va produir importants danys en pobles veïns i en concret en el nostre poble, Alboraia.
Les precipitacions de pluges extraordinàries que van tindre lloc els dies 13 i 14 d'octubre de 1957 van produir avingudes catastròfiques en els rius del vessant llevantí que es troben dins del territori de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, en particular i en el nostre municipi els barrancs del Palmaret i del Carraixet.
És just reconéixer la tenacitat i l'esforç dels veïns del nostre poble que van patir, van saber atendre i superar la catàstrofe inesperada que van suportar. La dita “riuà” va coincidir en el temps, òbviament, per l'amplitud i intensitat de les tempestats (fins a 630 litres per metre2), amb la Gran Riuà del Túria que va patir la ciutat de València, i que en els passats dies van ocupar pràcticament l'actualitat informativa.
El nostre poble i aquest Ajuntament, han de fer un esforç especial, per a recordar i que es recorde el dit succés penós, i es reforce en la consciència comuna el possible perill que suposen els nostres barrancs, del Palmaret i del Carraixet.
Si bé, des de llavors, s'han adoptat mesures pal·liatives per les distintes administracions, per a la canalització dels barrancs o la construcció de nous col·lectors, cal tindre en compte que les pluges torrencials (i les inundacions que poden provocar) constituïxen el fenomen natural que amb major freqüència històrica es manifesta en el nostre municipi.

Com a conseqüència del que s'ha dit el Grup Municipal Socialista sol·licita que l'Ajuntament prepare les disposicions necessàries per a:
1. Reconéixer i tributar un merescut homenatge als veïns del poble que van patir dita virulenta riuà, que van saber afrontar i superar.
2. Sol·licitar l'exposició temporal, en els locals oportuns de l'Ajuntament, del material que s'està exposant en la ciutat de València.
3. Afegir a la dita exposició material específic d'allò que s'ha succeït fa 50 anys en el nostre poble. Revisar els nostres arxius.
4. Realitzar articles (amb entrevistes) a persones que van viure el dit succés. Recol·lectar històries i anècdotes pròpies, incloent la d'altres riuades (com les de 1949 i 1950). Publicar-les en els mitjans de difusió de l'Ajuntament.
5. Realitzar un estudi específic sobre el dit succés i finançar les despeses de la seua publicació.
6. Que el PLA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL ENFRONT DE LES PLUGES I POSSIBLES INUNDACIONS, es divulgue amb campanyes informatives en les distintes societats, associacions i col·lectius.

Alboraia, a 25 d'octubre del 2007
GRUP SOCIALISTA AJUNTAMENT D'ALBORAIA

0 comentarios: