jueves, 28 de febrero de 2008

Nits al Musical - CONCERT DE PIANO A QUATRE MANS (01-03-2008)



CONCERT DE PIANO A QUATRE MANS
Dissabte, 1 de Març de 2008

PRIMERA PART

György Ligeti. Cinc peces per a piano a quatre mans
Marxa. Allegro. (1942)
Estudi polifònic. Allegro comodo (1943)
Tres dances de noces (1950)
“El carro sobre el pont”. Allegro
“Vine ràpid, bonica!”. Andantino
“Dança circular”. Allegro
Sonatina (1950)
Allegro
Andante
Vivace
Allegro (1943)

Alfredo Casella. Pagine di guerra per a piano a cuatre mans
Nel Belgio: sfilata di artiglieria pesante tedesca
In Francia: davanti alle rovine della cattedrale di Reims
In Russia: carica de cavalleria cosacca
In Alsazia: croci di legno...

Francis Poulenc. Sonata per a piano a 4 mans
Prelude
Rustique
Final

SEGONA PART

Maurice Ravel. Rapsodia espanyola
Prèlude à la nuit
Malagueña
Habanera
Feria

Telmo Gadea y Pau Gil, piano a quatre mans


AQUEST CONCERT ES REPETIRÀ EL PROPER DISSABTE 5 D’ABRIL A LA SALA CLEMENTE (C/ Maestro Rodrigo nº3, València) A LES 12.00 hs.


Telmo Gadea Boix
Músic nascut a Gandia, estudia piano i música de cambra a València i Madrid amb Fernando Puchol; amb Ferenc Rados, Istvan Gulyas i Rita Wagner de l‚Acadèmia Feren Liszt de Budapest, Nelson Delle-Vigne Fabri de l‚Ecole Normale Musiquè de París, Constantin Sandu de l‚Escola Superior de Música e Artes do Oporto, entre altres.
Des de prompte dedica la seua atenció a la música de cambra i, especialment a l‚acompanyament vocal, el que l‚ha portat a treballar i col·laborar amb el Cor de la Generalitat, l‚ Institut Valencià de la Música, Capella de Ministrers, l‚Orquestra Jove de la Generalitat Valenciana, Orquestra Barroca de València ...La seua estada al Conservatori Superior de les Illes Balears a Mallorca és conseqüència de la seua participació en l‚òpera Carmina Burana amb el director britànic Justin Brown, actualment director de l‚Orquestra Simfònica d‚Alabama.Amb Pavana Teatres i l‚IVM interpreta per bona part de l‚estat l‚òpera Four notes opera; aquest espectacle va estar nominat la premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana. Destaquen altres produccions operístiques com El Mikado, amb Dagoll Dagom, o El Barbero de Sevilla, producció del Teatre del Liceu.Va ser seleccionat per a la setmana inaugural de Palau de les Arts Reina Sofia, amb l‚Orquestra de la Generalitat sota la direcció de Lorin Mazel.El passat més de maig va estar co-ponent del Màster de Música de la Universitat Politècnica de València oferint una conferència concert amb la soprano neozelandesa Tanyia Cooling, de la Guildhall School of Music and Drama.Ha interpretat com a solista peces de Bach, Grieg, Saint Saëns, Gershwing i conreat el gènere de la música de cambra. Professor per oposició del cos de professors de música i arts escèniques des dels vint-i-cinc anys, i després d‚una important estada al Conservatori de València on fou abans alumne, és des de setembre de 2007, professor del Conservatori d‚Oliva.




Pau Gil Cortés

Naixcut a Alboraia, inicia la seua formació musical als set anys, ingressant als Petits Cantors de València baix la direcció de Jesús Ribera Faig, cor al que va pertànyer durant set anys (1981-1988).
Comença els seus estudis oficials baix la direcció de Carmen Gloria Moltó, Francisco Baró i Emilio Calandín.
Realitza els estudis de Grau Superior al Conservatori Superior de Música de Castelló entre els cursos 1998 i 2002, estudiant amb Marisa Blanes i Salvador Seguí. Al curs 99-00 ingressa en la càtedra de piano de Brenno Ambrosini, finalitzant el Grau Superior amb la qualificació de Excel·lent.
Ha cursat estudis de Postgrau en la especialitat de piano solista al Conservatori “Benedetto Marcello” de Venècia (Itàlia) baix la direcció del mestre Giorgio Lovato.
Ha rebut classes de professors de relleu nacional i internacional com ara Teresa Naranjo, Mario Monreal, Miguel Ángel Herranz, Ana Guijarro, Fernando Puchol, Elsa Kolodin (Alemanya) o Jean Paul Sevilla (França). Durant els mesos de març i abril de 2001, va residir a Holanda. Va estudiar al Conservatori d’Utrecht amb David Kuyken, dins el primer intercanvi organitzat entre les càtedres d’aquest pianista holandès i de Brenno Ambrosini. Ha participat en concerts tant com a solista com formant grups de camera o dins de conjunts simfònics.
A l’any 2001 fa la seua primera incursió en l’àmbit de la música electroacústica amb la interpretació de “Wires”, del compositor anglés Rob Wright, en el concert de cloenda del Concurs Internacional de Composició Electroacústica ART’S XXI.
Al desembre de 2004 debuta com a solista amb orquestra interpretant el concert per dos pianos i orquestra de Mozart. Dins del gènere solista amb orquestra ha interpretat també “Oiseaux Exotiques” d’Olivier Messiaen i Rhapsody in blue, de George Gershwin, amb la Banda de la Societat Musical d’Alboraia, peça amb la qual ha debutat al Palau de la Música de Valencia, sent aquesta interpretació grabada i emessa per Radio Clásica- Radio Nacional de España
Ha desenvolupat la seua activitat pedagògica com a professor de piano, entre d’altres, a l’Escola de Música de la Societat Musical d’Alboraia i a l’Institut Musical Giner-Societat Coral “El Micalet”. Ha col·laborat en cursos amb Brenno Ambrosini, d’entre els quals destaca el Curs de Perfeccionament de la Interpretació Pianística organitzat pel Patronat d’Activitats Musicals de la Universitat de València.
Així mateix és coautor del llibre “El piano. La clase colectiva en el grado elemental”, editat per Mundimúsica Ediciones en setembre de 2004.
És soci fundador i Secretari de Bell’Arte International Cultural Society, i com a tal ha format part del jurat del Primer Concurs de Composició per a piano Bell’Arte Europa 2005. Des de juliol de 2005 és, per oposició, professor del Conservatori Professional de València.

0 comentarios: