lunes, 15 de junio de 2015

Discurs d'investidura de l'alcalde en l'acte de presa de possesió de la nova Corporació Municipal d'Alboraia. 2015


Moltes gràcies…

En primer lloc vull agrair al poble d'Alboraia que haja dipositat la seua confiança amb mi i em permeta seguir al capdavant del govern, també vull agrair als companys i companyes que han facilitat aquesta investidura. Aprofite este moment per felicitar i donar la enhorabona a tots el regidors que des d’aquest moment formem la Corporació en esta nova legislatura.

Comença un temps nou, un temps on clarament, entre totes i tots, hem dit que cal seguir avançant en polítiques inclusives i solidaries, hem dit que volem comptar amb totes i tots, que volem aprofundir en qualitat democràtica i que no ens fa por participar i assolir responsabilitats.

Una vegada més hem de treballar junts. No hi ha possibilitat d'imposar  un únic criteri ni un sol matís, cal fer un esforç i buscar solucions beneficioses en general i generoses en particular.

Tinc el convenciment que estos principis son ben clars, i que majoritàriament hem decidit transitar per eixos valors.

La societat ha comprés que els sistemes d'organització social i econòmica els hem creat per servir-nos d'ells, per que ens ajuden a ser més feliços, a tenir ateses les nostres necessitats, a ser iguals davant les oportunitats i davant de la justícia.

Habiem permés que tot es messure amb termes económics amb el risc que un sistema així ens esclavitze i que alló pitjor de nosaltres, l’avaricia i l’egoisme, acabe dirigint la nostra societat i impregne dels seus perniciosos efectes les organitzacions socials i polítiques.

Però vivim en una societat global, la tecnologia i la comunicació ens fa conscients que som responsables uns d'altres i es hora d'obrar en conseqüència.
Des de la nostra responsabilitat i des de l'administració més propera a la ciutadania, ens proposem treballar amb els recursos que tenim, guiats per els principis fonamentals que ens han d'ajudar a viure millor, a tenir ateses les nostres necessitats i les del nostre entorn i a ser feliços.

I ho hem de fer entre tots, treballant els uns pels altres, no deixant-nos ningú enrere ni a la vora del camí, com sempre he dit, de les dificultats eixim junts o mai eixirem.
Personalment estic orgullòs d'Alboraia per que hem arribat fins ací,  discretament, sense massa estridències ni triunfalismes, corregint la trajectòria on calia, aprofitant tot allò bo que ja hi tenim, posant totes i tots molt d'esforç en un temps ben difícil.

Cal seguir endavant, sense perdre de vista eixos principis fonamentals, per què en este poble ninguna família es pot quedar al carrer, cap xiquet ha de passar fam i cap major ni dependent pot sentir-se soles.

Som un poble solidari, encara que tenim moltes dificultats, com tots, de vegades més que molts,  però cal perseverar, cal continuar amb constancia,  i des d'esta sólida base de principis, anirem avançant.

Eixe és el motiu d'orgull que ha de tenir  Alboraia com a poble.
Des de l'Esglesia, des de les esglesies a les ONG, passant per les associacions  i les empresses, des dels majors als joves i infants...i per supossat els partits polítics, tots i entre tots fem poble, i amb tots els defectes i dificultats del món, ens  hem d’esforçar per facilitar-nos la vida els uns als altres, amb tolerància i esperit de superaciò.
Avuí en tenim una nova oportunitat per consolidar esta manera de viure més lliure i solidària.

Tot aquell que estiga disposat a treballar per Alboraia, ens trobarà al seu costat per poder fer-ho. Tot el que vullga… ací estem!

Per la meu part, al nostre programa electoral posem l'accent en un aspecte concret, la joventut. Els nostres joves han de tenir espai i vida al poble d'Alboraia. Hem de posar al servei d'eixe objectiu, els joves,  els recursos que tenim per dotar de present i futur les noves generacions, mentres rescatem les actuals generacions de les dificultats que ens aclaparen...

Junts podem formar-nos i actualitzar-nos i junts podem lluitar per traure-li profit al nostre entorn, L’Horta, les platges, el nostre casc històric. I junts hem de  desenvolupar els sectors adients.  Tots els sectors relacionats

Busquem recolzament i posem els principis damunt la taula sobre els quals hem de construir el nostre present i el nostre  futur social i productiu:
Jo us propose avançar recolzant-nos
·      En la sostenibilitat, perseverant en no malbaratar recursos naturals ni econòmics
·  En principis econòmics que perseguixen el bé comú i no l'enriquiment a qualsevol cost

·        Us propose treballar per la participació i la igualtat de  tots i cadascú de nosaltres, homes, dones, discapacitats, immigrants, joves o madurs, conservadors o progresistes... què importa?, què importa?   sense etiquetes i posant en valor les nostres qualitats, tots tenim un paper a complir, tots tenim  alguna cosa que aportar.

Hem de lluitar pel nostre principal llegat cultural i econòmic, tot un sistema que fa possible l'horta i que no pot desapareixer davant els nostres ulls sense més.
Cal donar-li nova vida  al nostre entorn amb l'espenta de la joventut
i fer possible l'ajuda de la Generalitat, del país i d'Europa, soles així aconseguirem recuperar-la.

Com a poble d'horta mil·lenària, està a les nostres mans que aquest llegat alimente el present i el futur dels nostres fills.

I cal reviure el polígon i el comerç local, per tenir bons serveis i oportunitats per combatre l’atur a Alboraia, eixe atur que tant ens agobia….

I hem de seguir treballant en la reordenació del poble, cal fer-lo més amable per que ens facilite la convivència, donar-li vida al casc històric, buscar lloc per als centres educatius que ens manquen,  acabar de ordenar i conectar les platges i aconseguir la seua millor integració a Alboraia... Es imprescindible una millor  integraciò dels tres nuclís que formen Alboraia: Les platges de La Patacona i PortSaplaya i el Centre Urbà.

I a més a més, seguir posant en valor el tresor de la llengua i la cultura pròpies, per que hem d'evitar dissoldre'ns, hem de evitar difuminarnos,  en un món globalitzat i uniformador…

Mantenir, conservar, modernitzar, integrar… Son paraules que no tindran sentit sense la necessària participació de totes i tots vosaltres.

Per la meua part,  com alcalde
Em compromet a seguir obrint de bat a bat l'ajuntament, a implementar eines participatives cada dia més eficaces,

Em compromet a seguir treballant per la transparència, per l'accessibilitat a la vostra casa, que és l'ajuntament
I em compromet a mantenir sempre obert el diàleg, amb les forces socials i polítiques i amb totes i tots vosaltres.

Tots nosaltres ens comprometem en  definitiva, a servir-vos cada dia amb més exigència personal,  tenint sempre com objectiu el benefici, única i exclusivament, del poble d'Alboraia, un benefici mesurat en termes de salut, benestar i felicitat de cadascún dels alboraiers i alboraieres.

Reitere la felicitació  i torne a donar la enhorabona a tots el regidors i regidores  que des d’aquest moment formem la Corporació en esta nova legislatura


Moltes gràcies 


0 comentarios: