miércoles, 2 de julio de 2014

Tres anys d’alcaldia

"La prioritat del meu equip de govern son els veïns i les veïnes"

Ara fa tres anys que tinc el privilegi de ser l’alcalde d’Alboraia. Governar el poble es una tasca apassionant però també molt exigent. Eixa exigència ha fet que començarem molts i a hores d’ara romanguem poquets. Junts vàrem fer un projecte de govern a quatre anys; el PSOE i la regidora Raquel Casares el mantenim i seguim lluitant per dur-lo endavant.

La dificultat més important és l’economia, tots sabeu que cal que dediquem una part substancial del pressupost anual per pagar gastos de les legislatures anteriors del Partit Popular. Amb un pressupost minvat hem de tenir sempre present allò que més ens preocupa a tots i totes com és:

L’OCUPACIÓ:  Cada any duguem a terme plans d’ocupació dirigits principalment a persones del poble amb especials dificultats econòmiques i a joves. Serveis de platges, reforç de neteja i manteniment, becaris... son campanyes curtes que ajuden les famílies amb més dificultats o als joves que necessiten una primera oportunitat de treball.

Per altra part, dediquem un gran esforç a impulsar el comerç, els emprenedors i productors locals col·laborant amb tots ells per difondre el seus productes i serveis i  mantenir els llocs de treball en les seues empreses. Amb les nostres Agents de Desenvolupament Local treballa amb eixe objectiu tot un equip que integra els mitjans de disseny, difusió i organització de campanyes de l’Ajuntament.
A més a més, hem aconseguit mantenir els serveis públics fonamentals i els treballadors que els hi donen suport.

LA SOLIDARITAT: Els Serveis Socials i els programes d’atenció als majors i dependents o les beques de menjador o guarderia son fonamentals, per més que el Govern de Rajoy tinga previst llevar-nos les competències als ajuntaments. Ara més que mai, la solidaritat  és el més important. Seguim fent l’esforç malgrat les dificultats i esperem millorar i agilitzar les ajudes.

L’EDUCACIÓ:  Defenem l’educació d’adults i l’escola pública i treballem amb la col·laboració intensíssima de les AMPA i els claustres del professorat. Sense ells seria impossible atendre com cal els centres educatius. Seguim promocionant les aules d’idiomes, mantenint la informàtica i el taller d’art.

LA CULTURA obté una implicació i col·laboració inestimable per part de les associacions, les companyies de teatre, el Musical o els artistes locals. Igualment en l’esport o les festes, la participació és constant i imprescindible.

És una tasca comú mantenir viu el poble en una convivència sana, solidària i gratificant, amb independència de l’escassesa o l’abundància que puguem patir o gaudir en Alboraia. És el temps de LES PERSONES, els diners no poden ser tot ni el més important. Junts ho aconseguim cada dia. Gràcies de bestreta i endavant! 

Ara gaudim junts d'unes festes senzilles però participatives i ben divertides.

Bones festes a tots i totes!

0 comentarios: