viernes, 26 de octubre de 2012

Exposició fotogràfica: L’hort dels Vilar, imatges del nostre passat

El divendres 26 d’octubre a les 19,30h se inaugurà la exposició fotogràfica a la Casa del Comte Zanoguera titolada “L'hort dels Vilar, imatges del nostre passat”
Que estarà a la vostra disposició fins el 31 de novembre tots els dijous i divendres de 17:30 a 21:00h i dissabtes d’11:00h a 14:00h.

Vos copie les paraules de benvinguda i agraïmenet amb motiu de la inauguració
Bona vesprada.
Salutacions als membres de la família Vilar, als companys de la corporació, col·laboradors i patrocinadors, i  assistents
Benvinguts
Amb esta inauguració tinc la satisfacció de donar compliment, al conveni firmat per l’ajuntament d’Alboraia el 27 de novembre de l’any 2000 amb la família Vilar que, generosament, va fer donació del fons fotogràfic de José Vilar Martínez a l’Ajuntament d'Alboraia.
Aquest conveni significa molt per al nostre poble. És una importantíssima aportació al nostre patrimoni col·lectiu, un patrimoni històric i artístic que tenim l’honor de custodiar al l’arxiu de l’ajuntament, on, ,ja està a l’abast dels investigadors i de tots els  interessats, tal i com ens havíem compromès i que   per primera vegada,  xposem al públic.
Vuic expressar en nom de la corporació y del poble d'Alboraia  el nostre agraïment  a tots els membres de la família Vilar per fer-nos dipositaris del seu preadíssim llegat.
Una família amb la qual m’uneix una vella amistat mitjançant  Josele,  amb qui he compartit des de principis dels anys 80 diversos projectes i treballs del nostre àmbit professional comú ...
Aquesta exposició demostra que encara queda molt per escriure i comunicar sobre Alboraia a les noves generacions de manera que siguen coneixedores de la seua micro-història, eixa que construïm entre els habitants d’un poble amb la nostra vida quotidiana.
Cal tenir també un coneixement més íntim i arrelat dels nostres oritges,  eixe coneixement que explica de vegades millor que la història en majúscules quí som i per què som així,.per que al darrere d’eixos grans esdeveniments que arrepleguen  els llibres d’història, hi ha famílies com els Vilar, que aporten una part fonamental al coneixement de la veritable història d’un poble.
Eixa història també ha de ser comptada i soles ho podrem fer si entre tots i totes preservem la memòria dels seus protagonistes amb documents tan valuosos com aquestos.
Uns documents que per ser visuals ens aporten el valor afegit de transportar-nos amb facilitat quasi cent anys enrere
 per mostrar-nos com érem i com vivíem aleshores els alboraiers, els nostres més recents avantpassats.
Aquesta fascinant possibilitat  no s’hagés materialitzat sense la col.laboració dels patrocinadors als quals els reconeguem i agraím l'esforç i l'ajuda que ens han concedit per preparar aquest esdeveniment.
Però aquesta exposició no hagués segut possible sense el magnífic treball dut a terme per la comissària de l’exposició Maria José Aguilar i del seu equip de col·laboradors.
Ha estat un any de treball intens i me consta que molt il·lusionant fruït del qual es aquesta magnífica mostra. Una exposició feta amb més cura i estima que grans mitjos, però que ens farà gaudir i ens depararà més d’una sorpresa.
Enhorabona pel excel·lent treball, Maria José. sé que per a tu i el teu equip no han hagut hores, me sembla que has confós ta casa amb l’ajuntament per què estic segur que has estat més temps ací que amb la teua família.
Agraís molt tota eixa dedicació i entusiasme.
Felicite també a la família Vilar pel magnífic llegat històric-artístic que han sabut conservar  i els reitere el reconeixement en nom del poble d Alboraia
Moltíssimes gràcies
 

0 comentarios: