sábado, 17 de abril de 2010

ABSOLUTA INCOMPETENCIA DEL PP EN LA GESTIÓ DE L'ESCOLA PÚBLICA

L'escola pública a Alboraia, i en general a tota la Comunitat Valenciana, està sent maltractada pels governs del Partit Popular.
La Generalitat no renova adequadament escoles com el CEIP CERVANTES o l'IES PATACONA i el nostre ajuntament és incapaç de mantenir-les en condicions o d'aconseguir un solar adequat per construir el nou CEIP AUSIAS MARCH per més esforços que diga que fa -9 anys esperant ja-.
La incompetència del PP és clara i manifesta i es veu clar quan ompli el territori valencià de barracons, en vegada de construir escoles.

El PP NO construix escoles, solament barracons

Comprovem que a Alboraia, sense anar més lluny, eixe alt pressupost no queda reflectit en cap millora, i si rasquem una miqueta, vorem com a València i als altres pobles del nostre voltant els problemes son els mateixos: goteres a les aules, manca de menjadors escolars en condicions, reparacions i renovacions que no arriben, proliferació d'aules prefabricades, baixes de professorat que no es cobreixen, manca d'ordinadors i altres equipaments, manca de places en valencià, etc. etc.
Aleshores ¿on van els diners? ¿Per què eixa incapacitat per ni tan sols mantenir en condicions la xarxia d'escoles i de construir-ne les necessàries i ja previstes en cada poble o ciutat ?
Per que primer és gastar en fastos I regalar els diners públics a rics com l'Ecclestone.
La conseqüència és que molts pares i mares, han d'optar per cofinançar l'educació dels seus fills i anar a la privada concertada i quasi un centenar cada any a Alboraia, escolaritzen els seus fills fora del poble; en molts casos ho fan per la manca de places o de condicions en la pública.
Això que el PP diu que és llibertat d'elecció és en realitat coacció per la falta de renovació i manteniment de les escoles públiques per part de La Generalitat i del nostre ajuntament, tots dos governats pel PP.
Així i tot, el professorat fa un gran esforç i les xifres indiquen que la competència dels alumnes de les escoles públiques és igual o superior a la dels alumnes de les privades concertades.

L’Ajuntament no tè en condicions les escoles públiques

Però comença a establir-se de nou una mala imatge del sistema educatiu públic del qual n'és responsable el PP. La seua política de privatitzacions encobertes de tots els serveis públics escampa el tòpic de gestió pública igual a incompetent, sense adonar-se que si ells son els que gestionen allò públic ¿qui n'és el responsable? ¿qui el gestor incompetent?
És el PP qui gestiona mal lo públic, malgasta els diners del valencians i deixa en evidència que el seu interés està en convertir en negoci per a uns quants també els serveis públics fonamentals: educació, sanitat, etc.

Font: Grup Municipal Socialista. El Periòdic d'Alboraia, abril 2010.

0 comentarios: