miércoles, 7 de octubre de 2009

“OBRAS SON AMORES”

Les empresses municipals se suposa que gestionen serveis municipals, per la qual cosa cal que els grups polítics, fins i tot els de l'oposició, estiguen presents en els consells d'administració de dites empresses. Aquest no és el cas d'Alboraia, l'equip de govern no té clar si vol o no que participe l'oposició, ens oferix una minsa participació en una i en altres no i a més a més sense respectar la representativitat electoral dels diferents grups, exceptuant la seua majoria absoluta, és clar.
Segons la portaveu del PP per votar en contra de la seua creació, donat que preferim la gestió directa de l'ajuntament dels serveis públics, sembla que quedem inhabilitats per a complir adequadament la tasca de control en els consells d'administració de les empresses creades per l'alcalde. Per eixa regla de tres qui votà en contra de la Constitució Espanyola en el seu dia, deuria haver quedat inhabilitat per governar el país, cosa que hagés afectat destacats dirigents de l'actual PP. Inconcebible ¿veritat?

La democràcia és participació i a este equip de govern sovint li sobra eixe detall, no vol interferències en la seua forma de governar ni en els seus projectes. Desprès li passa com en el PRI, que els ciutadans i ciutadanes el rebutgen per que ningú els ha preguntat res al respecte. Potser l'alcalde pretenia decidir per tots nosaltres el que ens convé i el que no, “que per a això te la majoria”, però li s'escapa un altre detall, el seu electorat no en sabia res d'aquest PRI que ens ha presentat, i això que l'equip redactor diu que du tres anys preparant-lo.
Pel que fa a inversions al poble, tots hauran vist que les obres del PLAN E del govern de ZAPATERO estan en marxa ja, han de saber que el govern ha pagat a hores d’ara el 70% del seu cost a l'Ajuntament i les obres estaran acabades i pagades totalment a final de l'any 2009. Mentres tant el PLAN CONFIANZA del govern de CAMPS encara està en l'aire. Han hagut de passar sis mesos per iniciar els tràmits burocràtics dels projectes aprovats, serà cap a final d'any, si tot va bé, quan es liciten les obres, i de diners encara no en sabem res, La Generalitat no avança ni un euro, i l'ajuntament, endeutat com està fins al límit, esperem que no haja de fer-ho.
Tampoc ens contesta La Generalitat sobre la renovació del menjador i la solució d'altres problemes de l'escola CEIP Cervantes, ni ens renova com cal l'aulari i els equipaments de l'IES de La Patacona, i entre l'Ajuntament i La Generalitat, l'Escola d'Adults encara enguany serà molt cara (amb conveni i tot), no tenim nou CEIP Ausias March, alguns alumnes de tres anys han d'agafar el bus cada dia per anar al cole perquè al nucli vell no hi ha prou places, els llibres encara no son gratuïts, les beques de menjador no son prou, i a més a més, tenim llista d'espera en “menjar a casa” o ajuda domiciliaria, i les ajudes a la dependència no arriben perquè La Generalitat no fa la seua feina, etc. etc. etc. “Obras son amores…”

Font: El Periòdic d'Alboraya, Octubre. Grup Municipal Socialista

5 comentarios:

Anónimo dijo...

¿Para que quieren estar en los Consejos de Administración de las empresas públicas? ¿Para seguir cobrando sustanciosas indemnizaciones? ¿Para hundir estas empresas, que tienen la finalidad de mejorar los servicios e incluso de tener beneficios para los alborayenses comarcalizando su actividada?

Gracias, pero el pueblo de Alboraya ya decidió en las elecciones municipales quién debia ocupar los Consejos de Administración.

Por cierto, si la representantividad fuese plenamente proporcional, ustedes los socialistas deberian dejar sus sitios para el PRINCIPAL GRUPO DE LA OPOSICION, el de No Inscritos.

AngelM dijo...

La Constitución explica bien claro lo que significa representación proporcional y respeto a las minorías.

La labor de la oposición es fiscalizar y controlar las acciones y decisiones del equipo de gobierno.

¿No se da cuenta, señor anónimo, que esos argumentos son los que se utilizaban en la España preconstitucional?

Un poquito de po favor...

Anónimo dijo...

Don Miguel, ¿porque publica usted un comentario suyo y en vez de firmar como Miguel Chavarría se apropia la identidad de un tal "Angel M."?

AngelM dijo...

Algunos "Anónimo" son como el "curita", haz lo que yo diga, pero no lo que yo haga.
Incluso son capaces de autocontradecirse.

Anónimo dijo...

Ay, Miguel, que mala es la envidia y cuanto escuece la verdad.

Por cierto, cuidese usted muy mucho de escribir solo "Ángel M.", porque si completa el apellido igual se lleva una sorprendente querella por un delito de suplantación de personalidad.