miércoles, 21 de noviembre de 2007

Alboraia, ciutat educadora?

No només Alboraia, tots els pobles i ciutats haurien de tindre com a prioritat l'educació dels nostres xiquets i xiquetes, donat que son el futur d'eixos pobles i ciutats. Però la realitat està molt lluny d'eixa afirmació. Alboraia, sense anar més lluny, manca d'escoles públiques que puguen acollir la creixent població d'escolars que viu als tres nuclis urbans que la composen, i cada curs el PP, des de La Conselleria, fa apanyos per donar solució als problemes que arroseguem degut a la NO construcció de les escoles que estàn previstes.

Alboraia manca d'escoles públiques que puguen acollir la creixent població d'escolars als tres nuclis urbans que la composen

Altre problema es la gratuïtat dels llibres, el Partit Popular imcomplix sistemàticament les seues promesses electorals; el famós "bono–libro" havia d'estar dotat aquest any amb 50 milions d'euros per cobrir les despeses de llibres a les etapes obligatòries, segons el que va prometre el conseller Font de Mora i apareix al seu programa electoral. Tan sols s'han dedicat 11 milions.

El Partit Popular incomplix sistemàticament les seues promesses electorals; si no ¿on està la gratuïtat dels llibres?

Del tansport escolar, La Conselleria aquest curs se’n fa càrrec directament i no mitjançant subvencions, com fins ara ocorria a Alboraia, però a nuclis urbans dispersos com el nostre i amb carències de places escolars en escoles públiques, es deixa de banda a alumnes d'escoles concertades als quals se'ls donava el servei anteriorment junt als alumnes de les escoles públiques, previ pagament de dit servei.

L'Ajuntament, contínuament ha de detraure diners que haurien de cobrir gastos de la seua competència, (com passa amb l'escola provisional de la Patacona) per donar serveis que corresponen a La Conselleria, i així tapa la incompetència del govern del PP amb actuacions provisionals que no solucionen realment els problemes d'escolarització i que es van agreujant cada any a Alboraia.

L’Ajuntament tapa la incompetència del govern del PP amb actuacions provisionals que no solucionen de ninguna manera els problemes d'escolarització.

Està molt bé que es facen activitats extraescolars, en part subvencionades per l'Ajuntament, però com que no es fan als mateixos centres escolars, pot suposar un trastorn per als alumnes, sobre tot dels nuclis de Saplaya i Patacona. Cal tenir en compte que a Alboraia, no sempre “está cerca el colegio o la ludoteca”, com afirma el mateix PP que necessiten les famílies. I amb les classes amb augment de ratio a totes les escoles del poble, o escoles públiques amb més unitats de les que li corresponen, (Cervantes), o barracons per a poder donar servei, (Cervantes, Ausias March, IES Patacona), o amb instal-lacions obsoletes des de fa ja vora 10 anys, (Ausias March), etc. etc. no es pot rebre una “sólida formación… al alcance de todos”.

Amb les classes amb augment de ratio, les escoles públiques amb més unitats de les que li corresponen, amb barracons, i amb instal-lacions obsoletes ¿qué es el que preten el PP? ¿“sólida formación… al alcance de todos”?.

Ana Brú, regidora del PSOE.

0 comentarios: