martes, 11 de octubre de 2022

9 d'Octubre 2022

Bon dia,  membres de la corporació, Jutge de Pau, benvingudes i benvinguts tots els col·lectius i persones que en aquesta celebració del nou d'octubre tan especial haveu pogut acompanyar-nos. 

I benvigutdes i benviguts a tots el premiats.

Es un gran plaer retrobar-nos un any més en la celebració del dia de la Comunitat Valenciana , on celebrem tambè  els quaranta anys d’Estatut d’Autonomia pel qual reafermarem la nostra identitat com a Poble Valencià i, l'estima per la nostra terra.

En un temps d'incerteses, es fonamental acollir-nos als nostres valors com a poble, i pendre consciència de que son ixos valors els que ens han de guiar, quan cal ser forts i estar ben units, front les adversitats.  Alboraia es un poble solidari, divers i tolerant,  amb una capacitat de convivència i d'acollida molt destacable i que es fa palesa sempre que cal. Com hem pogut comprobar.

Som un poble que s'esforça per ser cada dia millor en igualdat, un poble compromés amb el mediambient i un poble compromes amb  el futur de les noves generacions, un poble que s' esforça per no dixar ningú enrere, un poble que respecta i estima els seus majors, un poble que  vol atendre, educar i escoltar els seus joves.

Un poble que respecta creences i tradicions pròpies i alienes, un poble que és capaç de reconèixer en els seus veïns i veïnes les virtuts que ens han d'animar per seguir millorant.

I d'això es tracta aquest acte tan especial, de que cada any reconegam els millors d'entre nosaltres, persones valuoses que ens ensenyen que el camí correcte està a l' abast de totes i tots i que cadascún de nosaltres podem elegir seguir-lo, com han fet elles i ells.

Enguany reconeixerem un músic ben estimat per tots nosaltres, JOSEP JUSTE MARTI, "Pep Mama" un jove compromés amb la cultura i la tradició valenciana, capaç de recuperar per al present i el futur els sons musical mes arralats de la nostra terra. I tambè de inspirarse per a noves composicións musicals.

També homenagem  a VICENT TAMARIT RIUS, un home amb tota una "vida de cine", enamorat d'Alboraia i amb una trajectoria impresionant dins del mon audiovisual. Director, guionista y productor que ha elegit l’Horta d’Alboraia per a viure, per a estar!

Arralats a la terra, reconeixem  a la familia Climent, varies generacions de persones dedicades a l'horta que conjuguen tradició i innovació i s'esforcen per mantener-la viva i productiva també ara, al segle  vint-i-u.

Un exemple d' esforç i superació es també el nostre estimat JOSE LUIS GALAN, qui ajudat per la confiança i l'impuls de sa mare, i la seua propia voluntad de treball, ell sempre diu que soles se conforma si pot treballar, ha estat sempre un membre més de la comunitat, independent i treballador admirable a pesar de la seua diversitat funcional

Una altra lluitadora incansable és la doctora ANNA LLUCH HERNÁNDEZ, qui ha dedicat gran part de la seua vida profesional a la lluita contra el càncer... labor impagable, multitut de diagnóstics i tractaments, multitut de consols i de ànims He tingut la sort de compartir amb ella, des de centres diferents,  multitut de problemes i solucions, / problemes i solucions  referides a ixa paraula que ens fa por pronunciar câncer.

Quantes dones  han escoltat les teues explicacions i els teus missatges de tranquilitat??

Tambe els joves poden ser exemple de constància i esforç per conseguir fer realitat els seus somnis, com es el cas de CÉSAR ALBIACH DEL CERRO, tot un artiste del que segur segur que sentirem parlar cada dia més.

El premi a la solidaritat i integració es per als VOLUNTARIS DE LA MAR,  servidors constants als qui volen gaudir de la mar amb seguretat i dels qui, per circunstàncies físiques o socials,  no ho tenen fàcil per accedir a ella. Quan Vem les seues activitats per a col.lectius i persones amb dificultats d’integració.  comprenem el que vol dir servir als demès!

Quant al mérit esportiu em fa molt de goig aquest reconeixement a la que s' ha convertit en la "nostra" carrera, la 10K ALBORAIA CONTRA EL CÀNCER que cumplís 10 anys i que la fan possible persones com Sefa y “Chesús” junt a prácticament tot el poble d'Alboraia.

TOT EL POBLE!!!!

Finalment el premi d' honor correspon al nostre veí SALVA BOLTA FERRER, un gran home de teatre i cinema coordinador e impulsor innumerables projectes de les arts escèniques.,  que malauradament ens ha deixat este estiu.

Gràcies en nom del poble d' Alboraia per la vostra estima i pel vostre exemple i aportació a tota la Comunitat. Sou el nostre orgull.

Recordeu sempre Alboraia, un poble que us estima, us valora i que es sent orgullós de cadascun de vosaltres.

Enhorabona!

feliç dia dels Valencians i les Valencianes!

Feliç nou d'octubre!

Moltes gràcies.



0 comentarios: