martes, 7 de abril de 2015

Decidim amb el poble

Estem a punt de finalitzar una etapa en la qual el canvi ha estat el protagonista en el nostre poble. Ha estat un canvi profund, fruït d’una mirada nova, d’una orientació diferent  davant els problemes de les persones i dels assumptes del poble. Malgrat totes les dificultats, hem aconseguit baixar-nos dels pedestals i escoltar el que les persones  d’Alboraia han volgut fer-nos saber.

Hem establert les bases d’una forma de governar on la corresponsabilitat és el tret principal. No es pot decidir pel poble sinó amb el poble. Els criteris son diversos i cal consultar i escoltar molt i a molts.

Cal avançar en aquest camí en el que la participació ciutadana ha de ser l’eix fonamental de l’exercici de la política, i aquest és un dels nostres objectius principals, entre altres coses, per què ens garantís la transparència real i no eixa transparència figurada que es nodrís de simples gestos teatrals.

Però finalment un govern ha de decidir i no sempre es fàcil d’assolir-ne les conseqüències. Alguns mai les accepten i s’esmunyen com les anguiles. Altres, pel contrari, es creuen més importants i sabuts que ningú i busquen desaforadament el poder, de sigla en sigla (com deia  aquell “Estos son mis principios, pero si no le gustan, tengo otros”) i es serveixen d’eixe poder decisori per satisfer el seus capricis.

Des del govern, hem demostrat que nosaltres, el PSPV-PSOE, sí acceptem les responsabilitats. Que tenim capacitat per governar amb consens i sentit comú, sense estridències, posant pel davant l’interés general sense aplanar l’interés de cada ciutadà concret. Sabem que queda molt per fer i ho farem junts.




0 comentarios: