viernes, 14 de diciembre de 2007

FEM LES COSES AMB TRELLAT

FEM LES COSES AMB TRELLAT
Si anem a ficar-se en la tasca de fer un nou pla general d'ordenació urbana, hem de aprofitar per a fer les coses bé, i aixó ve a compte del que ha passat en les últimes plogudes i de l'enfonsament de dos cotxes en un carrer de Valéncia que estaven damunt de un ramal de la séquia de Rovella. Moltes vegades els polítics confiem en allò que els tècnics es diuen, però en raons de territori, el que caldria fer és parlar i escoltar als vells del poble i els que coneixen el nostre terme. Per que ells mantenen la memòria històrica del territori i coneixen el que ha passat al llarg de molts anys i, especialment, els llauradors.
El poble i el terme de Alboraia està travessat per molts kilometres de séquies i si es fa una obra de infraestuctura s'ha de tindre en compte tot allò que pot passar i també el que diuen els nostres majors, amb molta experiència acumulada al llarg dels anys. Els problemes d'inundació que patix el final del camí fondo no venen provocats sols per la pluja, sinó perquè el desviament de la séquia no es va fer bé i es desborda quan ve plena d'aigüa per les pluges, inundant el pas per baix a Patacona. Ara es fan obres de soterrament de la séquia que arriba fins a Saplaya a conseqüència de la nova avinguda, i els tècnics diuen que el sistema de neteja dels sediments que està fen-se de nou es correcte, i els de la comunitat de regants diuen que es insuficient. En estos casos, creguem que cal fer cas a qui millor coneix el territori i sap quins problemes es poden produir perquè els hi ha viscut de sempre. Si els caixers que es fan per a extraure els sediments que omplen les sèquies a conseqüència de les obres de soterrament, diuen els que coneixen, que son insuficients, els polítics deguem tenir-ho en compte. Si no es podem trobar que la colmatació de les séquies soterrades pels sediments que arrastren facen que no trague prou caudal i retorne l'aigüa cap arrere produint danys i inundant les parts de dalt.
Creguem que tots eixos problemes produïts per inadequades infraestructures i els que poden sorgir han de fer-mos reflexionar sobre la necessitat que els ciutadans de Alboraia participen activament en la confecció del nou pla general, en obrir canals de comunicació per que puguen donar la seva opinió sobre les infraestructures que Generalitat o ministeris estiguen planificant sobre el territori d'Alboraia i, especialment, aquells que coneixen en profunditat eixe territori, per que ens ajuden amb la seua experiència a evitar futures calamitats. No dubtem que tots els grups polítics representats en l'Ajuntament coincidirem en este plantejament i que l'equip de govern seguirà esta línea. El futur del poble està per dalt d'interessos particulars i de grup, i açí tots hem d'anar junts. I tant fonamental es la tasca dels técnics com la participació dels ciutadans, i els polítics hem de recollir totes les aportacions per a poder pendre decisions el més adients possibles. Si fem les coses amb trellat, escoltant a tots, les noves generacions ens ho agrairan.
Ara començarem un nou any i tenim una altra oportunitat per repensar el futur i les actituds per enfrontar-lo junts ciutadans i polítics, de manera que siguen per a tots els ciutadans i ciutadanes l'èxit i el benefici de les nostres actuacions finalment polítiques. Amb eixe desig, el Grup Municipal Socialista i l'Agrupació del PSOE d'Alboraia us desitja Bones Festes i Feliç Any 2008.

Grup municipal del PSPV-PSOE.

0 comentarios: