jueves, 10 de octubre de 2019

Premis 9 d'octubre 2019









Bon dia,


I benvinguts i benvingudes

Guardonats, membres de la corporació, Jutge de Pau, Sr Notari, Sr rector, familiars, representants de les associacions, veïns i veïnes...

us done la benvinguda amb especial satisfacció en el dia de la nostra terra,  el nou d’octubre, el qual, com diria el nostre poeta Vicent Andrés Estellés,
és el dia gran d’un gran poble unit, alegre i combatiu.

A Alboraia  el celebrem homenatjant amb els nostres premis nou d’octubre a persones i col•lectius relacionats amb Alboraia. que son exemple clar dels valors que cal destacar, com a model inspirador per a totes i tots nosaltres.

Com sabeu Alboraia es un poble acollidor, solidari, respectuós amb les tradicions que ens definixen i que vol afermar-se en el present i projectar-se en el futur amb confiança.

Per a aconseguir-ho cal comptar amb totes i tots, treballar junts per superar les adversitats i trobar camins que ens ajuden a millorar.

Necessitem ser un poble on dones i homes treballem units en plena igualtat, un poble combatiu contra la manca d’igualtat d’oportunitats,

Som i hem de ser cada dia més un poble unit i combatiu contra l’egoisme extrem de la imposició d’idees o creences.

Cap de nosaltres te la absoluta veritat, necessitem ser un poble capaç d’escoltar i entendre a l’altre, al diferent.
Eixa diferència ens enriquís i no ha de ser entesa com una amenaça.
El respecte mutu és el camí.

Per altra part des de fa 40 anys, els municipis i els seus ajuntaments som els principals promotors de la democràcia, promotors la cohesió social i territorial i sobre tot promotors de l’Estat del Benestar.
És ací, al nostre poble, on s’ha de fer efectiva la convivència i des d’on podem contribuir cadascun de nosaltres, a fer realitat cada dia, el benestar, la pau i la llibertat del nostre país.

Des dels governs locals, hem d’impulsar les reformes necessàries per a aprofundir i millorar el desenvolupament autonòmic, i aconseguir una veritable descentralització local.
Els pobles som els espais reals de participació veïnal, de proximitat i de tolerància.

Alboraia està compromesa amb els objectius 2030, objectius  de desenvolupament sostenible, i hem de conjugar els interessos locals amb els globals.

Cal lluitar per cobrir les nostres necessitats, sempre amb la generositat i responsabilitat adients.
El seny i la moderació son el nostre paradigma, junt a una lluita decidida i un treball sense descans, per aconseguir les fites globals marcades,
malgrat les dificultats afegides que ens entrebanquen.

Les administracions treballem i hem de seguir treballant juntes, per dotar-nos dels medis per fer realitat els compromisos adquirits de preservació del nostre patrimoni natural, cultural i social.

Però cal respectar amb lleialtat institucional les bases legals  acordades, que han de ser la guia per a que els pobles, individual i col•lectivament, puga’m seguir amb seguretat i fermesa, el camí traçat per la consecució dels objectius globals.

Per què totes i tots estem compromesos amb estes fites que ens impliquen, també, com a persones individuals, i determinen greument el nostre present i el futur de les generacions següents.

És per això que és tan important reconèixer les persones i col•lectius que s’esforcen per aconseguir un impacte positiu en la societat, de la seua tasca concreta.

La cultura de l’esforç i el sacrifici personal envers d’un objectiu ens ajuda a comprendre, cóm és d’important la nostra aportació personal a tot objectiu col•lectiu.

Aquest any 2019 en Alboraia volem reconèixer en educació a UTEM i les seues fundadores, dones apassionades per la música i compromeses amb l’ensenyament musical dotant-lo de continguts profunds de superació i solidaritat.

En Arts escèniques premiem una jove companyia, CRIT, que fa del seu art precisament un crit per obtenir l’atenció envers altres problemes com l’abast de la cultura per a pobles menuts o col•lectius de joves, entre altres.

En esports enguany destaquem un jove autodidacta, Andrés Greses Rochina,  en un esport segurament tan minoritari com exigent es la seua práctica, on la tècnica i el risc es combinen en un difícil equilibri.

Al guardó de Dona i Igualdat podríem nomenar a totes les dones que hi participen d’altres dels premis d’enguany, però específicament destaquem un col•lectiu, Batucanya Carraixet, liderat per dones compromeses que treballen amb l’entusiasme que desperta la percussió en els joves i amb objectius d’empoderament dels xiquets i xiquetes per superar qualsevol repte.

En el premi a la convivència destaquem la llavor d Ramón Forner Ferrer, un jutge de Pau que va exercir la seua tasca altruista durant més de 25 anys al nostre poble.

El guardó de Cultura destaquem a Enrique Vaqué Urbaneja, escriptor, poeta i i Químic, un exemple de com les ciències i les lletres es poden trobar i desenvolupar obertament i sense fronteres en una mateixa personalitat.

El guardó de ciència i innovació reconeix la immensa tasca científica del matemàtic José Bonet Solves una gran personalitat destacada en el món de les matemàtiques y de la Universitat

En Horta i tradició aquest any destaquem a una dona llauradora de tota la vida, María del Carmen Montañana Baset, una dona valenta que va saber sobreviure i romandre fins avuí en un sector dominat pels homes, sector molt exigent i poc agraït, com es l’agricultura.

La menció especial d’enguany és per a Jovi, Jose Vicente Olmos Martínez, retor d’Alboraia  des de fa quasi 20 anys al qual acomiadem  amb emoció i al que reconeguem la seua tasca de gran dedicació d’estos anys al poble.

I finalment el premi d’honor que aquest any és un homenatge póstum a Cristofor Martí Adell, mestre i escriptor que ha dedicat gran part de la seua obra a recollir i conservar la literatura popular de tradició oral, sempre emprant la nostra llengua, estimada per ell com el tresor que és.

Tots ells i elles son un orgull per al nostre poble. Els felicite en nom  del poble d’Alboraia esperant que aquestos guardons fixen en la nostra memòria col•lectiva els seus mèrits com un exemple encoratjador.

Alboraia, un poble que us estima, us valora i que es sent orgullós de cadascun de vosaltres.

Enhorabona!

feliç dia dels Valencians i les Valencianes!
Feliç nou d'octubre!
Moltes gràcies.





Aquí escribes el contenido Aquí escribes el resto del contenido que no se vera

0 comentarios: