viernes, 14 de octubre de 2011

Firma del conveni amb D.O. Xufa de València

Alboraia es complau en acollir al Consell regulador de la D.O. de Xufa de Valéncia.



La important labor que desenvolupa en investigació, comercialització i defensa del producte agrícola més singular del nostre poble, la xufa, justifica la necessitat de col.laboració entre aquesta entitat sense ànim de lucre i l’Ajuntament.

Som concients dels beneficis que Alboraia obté per a la seua agricultura, comerç i turisme local, i volem contribuïr-ne a l’adequat desenvolupament. És per això que cedim en aquest acte l’us de les instal.lacions situades a aquesta preciosa i emblemàtica casa del segle XVII.

Aquesta casa antiga és simbol del nostre passat agrícola i, mitjançant la moderna DO, conecta amb el futur que volem per a l’horta d’Alboraia, posant de relleu la nostra relació histórica amb el cultiu de la xufa, estés per la cultura islámica, i, amb el consum de la “llet de xufes”, com refrescant producte, estés per les nostres terres, almenys des del segle XIII.

Passat i futur es troben ara i ací, per recordar-nos l’orgull del que ja hem estat capaços de fer i omplirnos de confiança per escometre amb éxit tot allò que volem i podem arribar a fer per la nostra terra.


0 comentarios: